A BMW nemet mondott sportrészlegének

Vágólapra másolva!
Az M divízió szívesen tervezne új M1-et, de a vezetőség inkább egy környezetbarát sportkocsiban gondolkodik.
Vágólapra másolva!

Négy évvel ezelőtt az izgalmas M1 Hommage tanulmánnyal borzolta a klasszikus M1 rajongóinak idegeit a BMW. Felmerült, hogy a bajorok előbb-utóbb ismét gyártanak szupersportautót, de most úgy tűnik, a céget már nem érdekli az ötlet, inkább a környezetbarát hajtási módokra koncentrálnak, pedig az M divízió készen áll arra, hogy méltó konkurenst állítson a Mercedes-Benz SLS AMG-nek és az Audi R8-nak.

Forrás: BMW
Forrás: BMW

A vezetőség mégsem lelkesedik az ötletért, szeretnék megőrizni a BMW-t egy sportos gyártónak, akinek nincs szüksége egy szupersportautóra ahhoz, hogy a családi modelleket el tudja adni. "Nagyon sok sportkocsit gyártunk, csak éppen üzleti limuzinnak vagy családi kombinak álcázzuk őket" - kommentálták a döntést. Az utóbbi években új irányba indultak el a fejlesztések, a szükséges kedvezőbb flottaátlag miatt egy új, "i" betűvel jelölt, alternatív hajtási módokat alkalmazó almárkát is alapítottak.

A szupersportkocsik rajongóinak az i8-at tartogatják a bajorok, melynek az lesz a feladata, hogy bebizonyítsa, egy tiszta üzemű autó is lehet élvezetes. Bár saját sportautójukat egyelőre nem készíthetik el, az M sportrészleg mérnökei mégsem maradnak munka nélkül. Legújabb modelljük, az M6-os következő generációja a Genfi Autószalonon mutatkozik be.