Versenyautót farag a Honda a Civicből

Vágólapra másolva!
A japán gyár az új európai Civic-kel tér vissza a Túraautó Világbajnokságba 2013-tól.
Vágólapra másolva!

Forrás: Honda

A Honda eddig csak a Brit túraautó Bajnokságban (BTCC) volt jelen a Civic most leváltott generációjával, a Túraautó Világbajnokságon (WTCC) pár éve az előző Accorddal indultak, de nem gyári csapatként. Jövőre viszont teljes gyári támogatással térnek vissza a gyorsan fejlődő sorozatba.

Az új versenyautót a BTCC-ből ismert J.A.S. Motorsport fejleszti, a motort viszont nem bízzák rájuk, az a Honda házi tuningcégénél, a Mugennél készül. Az erőforrás a WTCC (és a WRC) aktuális szabályaihoz igazodva egy közvetlen befecskendezéses, 1,6-os turbómotor lesz. Könnyen elképzelhető, hogy egyszer a motornak az utcai változatát is elkészítik, amire nagy szüksége lenne a kizárólag feltöltés nélküli benzinmotorokkal (meg persze turbódízellel) kapható szériaautónak. A Honda azt is elárulta, hogy a WTCC programjuk függetlenül fut a BTCC programtól.

Forrás: Honda

Michelisz Norbertnek nem kell egy évet várnia, hogy Civicek ellen versenyezzen, ugyanis három futamon (Japán, Kína, Makaó) már idén elindul az új Civic, hogy alaposan felkészülhessenek a 2013-as, teljes szezonjukra.