Vágólapra másolva!
A Baywatch sorozat ihlette meg azt a Jeepet, amelyet egy formatervezői versenyre álmodtak meg, mint a jövő vízimentő autóját.
Vágólapra másolva!

A Jeep Unlimited csak egy tézis a jövő vízimentő autójáról, tele van igazán merésze ötletekkel. Ez nem is véletlen, hiszen az autó egy olyan formatervezési versenyre készült, amelynek az autóipari innováció volt a fő témája. A tervezőknek olyan ötleteket kellett bemutatni, amelyek megoldást jelenthetnek a közlekedésre 2046-ban.

A jövő Jeepjét a Batwatch sorozat inspirálta, alapvetően a vízimentők számára lehetne ideális megoldás. Az autót úgy alakították ki, hogy tökéletesen alkalmas legyen az életmentésre, ezáltal nem csak a homokos tengerparton képes közlekedni, hanem a vízben is. Pont ezért a karosszériája inkább egy hajótestre emlékeztet, a kerekei pedig vízben kicsit kifordulnak, és hajólapát lesz belőlük. A tető is többfunkciós, akár egy szörfdeszkát is lehet tárolni benne, de még ennél is érdekesebb, hogy a lámpáit is úgy tervezték, hogy akár a mélytengeri világításra is alkalmasak legyenek, ezáltal segítenek a víz alatti kutatásban.

Forrás: Michelin Challenge Design

Az autó végsebessége 70 mérföld/óra (112 km/h), de az elmélet szerint a vízben is alkalmas a gyors mozgásra. Az autó tervezője szerint a jövő Jeepje a hosszú lakott tengerparttal rendelkező városokban (pl. Rio De Janerio vagy Miami) maximálisan beválhat.

Forrás: Michelin Challenge Design