Vágólapra másolva!
A Soulból készített 250 lóerős, összkerékhajtású, háromajtós tanulmányautó hadat üzen a klasszikus hot hatcheknek. Egyelőre tanulmány, de elképzelhető, hogy előbb-utóbb piacra lép vele a Kia.
Vágólapra másolva!

Forrás: Kia

Nem lehet nem észrevenni, mennyire hasonlít a Minire a Track'ster néven bemutatott Kia tanulmány, amit a Chicagói Autószalonon lepleztek le. Bár a Kia Soult használták hozzá, a földön ülő, 13 centivel szélesebb, háromajtós karosszéria, a fekete A-oszlopok, a kétszínű fényezés és a lökhárítóba épített, utólagos reflektorokra hajazó LED-es lámpák egyértelműen a brit prémium kisautóra emlékeztetnek.

Forrás: Kia

Tom Kearns, a Kia vezető formatervezője elmondta, az volt a céljuk, hogy az újdonság egy bulldogra hasonlítson, és szándékosan indultak ki a Soul formájából, hogy az emberek azonnal Kiaként azonosítsák, és megmutathassák, hogy egy szögletes dobozautóból is lehet sportmodellt faragni. Ebben nagy szerepe van a látványos sárvédő szélesítéseknek, a 19 colos kerekeknek és a dupla kipufogónak, ami a konszerntárs Hyundaitól származó kétliteres, 250 lóerős turbós benzineshez tartozik.

Forrás: Kia

Hatfokozatú kézi váltón keresztül juttatja az erőt mind a négy hajtott kerékre, a nagy teljesítményhez ültetett sportfutóművet és elöl hat, hátul négydugattyús, 14 colos Brembo fékeket kapott. Belsejét a pályaautókhoz hasonlóan alakították át, sportülés, alcantara bevonatú sportkormány került bele, a váltókart pedig egészen rövidre méretezték. Sorozatgyártásról egyelőre nincs szó, de elképzelhető, hogy éppen a meglévő műszaki alapok miatt dönt majd úgy a vezetőség, hogy kis befektetéssel piacra dobja az attraktívabb Soul változatot. A 2009-ben bemutatott Soul'ster kabrió pickup tanulmány is állítólag hamarosan megvásárolható lesz.