Olasz dizájn, brit technika: Aston Martin Zagato

Aston Martin V12 Zagato
Vágólapra másolva!
Ötven évvel ezelőtt készített először karosszériát az Aston Martin számára az olasz Zagato. A két cég egy gyönyörű kisszériás modellel ünnepli az évfordulót.
Vágólapra másolva!

Forrás: Aston Martin

A brit Aston Martin és az olasz Zagato karosszériaépítő cég 1962-ben készítette el első közös autóját, az Aston Martin DB4 GT Zagatót, melynek tiszteletére ismét piacra dobnak egy kisszériás modellt. A V12 Vantage alapjaira épített autó prototípusát a rangos Concorso d'Eleganza Villa d'Este kiállításon tartották egy évvel ezelőtt Olaszországban, a szériaváltozat pedig a kuvaiti Concours d' Elegance-on debütál jövő héten.

Forrás: Aston Martin

A hatliteres V12-es, 517 lóerős motorhoz és a hatfokozatú kézi váltóhoz ezúttal nem nyúltak, a Zagato feladata a karosszéria újraálmodása volt. A végeredmény egy olaszos forma lett, ami nem csak a márka, hanem a kor stílusából is kilóg, feneke a hatvanas évek sportautóit idézi, ami csak emeli a formaterv értékét. A motorháztető, a domborodó tető és az ajtók alumíniumból, a sárvédők és a csomagtartó karbonból készült.

Forrás: Aston Martin

Az utasteret sem hagyták eredetiben, a képeken fekete alapon pirossal díszített kombinációban látható, de a jövőbeli vevők ezen kívül háromféle (ezüst, zöld és kék) színárnyalat közül választhatnak. Ők legfeljebb 150-en lehetnek, ennyi készül ugyanis a kézzel összerakott sportkocsiból, melynek gyártása nyár végén, szállítása pedig ősszel kezdődik, de 330 ezer fontos (120 millió forint) áron már előrendelhető.