Macan néven érkezik a kis Porsche SUV

porsche macan
Vágólapra másolva!
A korábban hitt Cayun helyett Macan néven érkezik majd a Porsche Cayenne kistestvére, valamikor 2013-ban.
Vágólapra másolva!

Forrás: Porsche

A Porsche ma egy ízelítő videóval jelentette be, hogy a Macan nevet kapta a kisebbik szabadidő-autójuk, ami indonéz nyelven tigrist jelent. Az Audi Q5-re épülő hobbiterepjáró kétféle karosszériával készül majd, a hagyományos ötajtós mellett lesz háromajtós kupé is. Egyelőre csak egy hivatalos grafikát adtak ki az autóról, ezen látszik, hogy a Cayenne-re fog hasonlítani.

Állítólag az Audi azt szerette volna elérni, hogy a Porsche csak a sportos háromajtóst készítse el, de az évi 50 ezer darabos eladási célt a Porsche szerint csak úgy lehetett teljesíteni, ha elkészül a népszerűbbnek ígérkező ötajtós is. 2013-ban érkezik a normál változat, és egy évvel később a kupé. Alapesetben négyülésesként értékesítik majd a Macant, de felárért ötszemélyes változatot is lehet majd kérni.

A Macan a Porsche lipcsei gyárában készül majd, ott, ahol a Panamerát és a Cayenne-t is gyártják. Itt 500 millió eurós beruházással egy új szerelősort és egy fényezőműhelyt építenek fel, és ezer új munkahelyet teremtenek.

A Macan nagyjából 15 százalékkal lesz drágább a Q5-nél, de a motorjai is erősebbek lesznek. Az angol Car magazin szerint az Audiból ismert kétliteres turbómotor 240, a háromliteres, kompresszoros V6-os 290 lóerős lesz, de készül egy Porsche-fejlesztésű biturbó háromliteres V6-os is, 350 lóerő körüli teljesítménnyel. Természetesen nem maradhatnak ki a dízelek sem, a kétliteres 190, a háromliteres 265, a háromliteres biturbó 313 lóerős lesz. Ahogy a Cayenne esetében, a Macanból is lesz majd hibrid változat, ez állítólag változatlanul kapja majd meg az Audi Q5 Hybrid hajtásláncát.