Áruszállító divattervezőknek

mini clubvan
Vágólapra másolva!
A BMW kisautó márkája a Genfi Autószalonon leplezi le a Clubmanből készített kishaszonjárművet, a Clubvant. Nem a raktér méretével fog hódítani.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mini

A Minik sohasem a tágasságukról voltak híresek, ez az eredeti Mini mellett igaz a BMW által készített két újabb nemzedékre, és azok többféle változatára, a Clubmanre, a Roadsterre és a Coupéra is. Egyedül az ötajtós Countryman tud négy személy számára is értékelhető méretű utasteret felmutatni, a Mini mégis úgy döntött, hogy az áruszállító változatot a Clubman nevű kombiból készíti el.

Forrás: Mini

Ugyan a Clubman hossza 240, tengelytávolsága 80 mm-rel múlja felül a sima háromajtós Miniét, nagynak még így is nehezen nevezhető, mivel a csomagtere lehajtott hátsó ülésekkel is csak 920 literes. Ugyan a Clubvanben a hiányzó hátsó ülések miatt lejjebb tudták engedni valamivel a padlót a csomagtér alsó szintjéig (a személyautó változat dupla csomagtérpadlójára itt nem volt szükség), de így nagyobb a rakodótér 1,2 köbméternél. Korlátozott szállítókapacitása, divatos megjelenése és igényesen berendezett beltere miatt a Mini elsősorban divattervezőknek, fotósoknak, galériatulajdonosoknak, esetleg cateringvállalkozóknak ajánlja.

Forrás: Mini

A két utast rozsdamentes acélból és alumíniumból készült rács választja el a rakománytól, a jobb oldali rejtett ajtót megtartották, hogy könnyebb legyen hozzáférni a raktérhez. Ez csak akkor nyitható, ha az előtte lévő ajtó is nyitva van. A hátsó üvegeket polikarbonátra cserélték, a raktérben hat rögzítési pontot és 12 V-os csatlakozókat helyeztek el. Bár a Clubvan egyelőre csak tanulmány, állítólag még az év vége előtt megkezdődik a gyártása.