Kiszivárgott képeken az új Audi A3

Audi A3
Vágólapra másolva!
A Golf méretű Audi külsejét is hozzáigazították a nagyobb márkatársaiéhoz. A hivatalos premier Genfben lesz.
Vágólapra másolva!


Elölről akár egy A4-es is lehetne

Tanulmányként már láthattuk, sőt legutóbb a saját menüje buktatta le az új Audi A3-as külsejét, így nagy meglepetést nem okoztak a hivatalos bemutató előtt kiszivárgott képek. A kompakt méretű modell is megkapta a nagyobb Audik egységesített külsejét, a jellegzetes, hatszögletű hűtőrácsot és a hegyesebbre rajzolt fényszórókat.


A kerek légbeömlők az A1-ből, a kijelző az A6-ból lehetnek ismerősek

Akárcsak a jelenlegi változatból, az új A3-asból is lesz ötajtós Sportback, vászontetős kabrió és újdonságként négyajtós szedán is, amelyet a győri Audi gyárban szerelnek majd össze. A Genfi Autószalonon bemutatkozó újdonság a Volkswagen-csoport új, moduláris padlólemezére épül, amit a hamarosan megjelenő hetes Golf is használ majd.


Várhatóan ősszel érkezik az ötajtós változat

A Las Vegas-i Consumer Electronics Show standján már bemutatkozott az A3-as műszerfala január közepén, így kiderült, hogy belekerül az A6-os hatalmas, hétcolos kijelzője is, háromdimenziós Google Maps navigációval, elektromechanikus kéziféket kap, és az MMI rendszer tapintással működtethető kezelőfelületét sem hagyják ki belőle. A nagyobb modellekből ismert extrák mellett egy újdonság, a multiple head-up display is debütál, így a sofőr mellett az utasok is az üvegre vetíthetik az őket érdeklő információkat. További részletek a genfi premier után.