A világ legerősebb kabriója a Bugattitól

Vágólapra másolva!
Újabb Veyron-változatot mutat be a Bugatti a Genfi Autószalonon. A Grand Sport Vitesse-nél nincs erősebb kabrió a világon.
Vágólapra másolva!

Elkészítette a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója, a Veyron Super Sport nyitott tetős testvérét a Bugatti. A Grand Sport Vitesse névre keresztelt modell a kupé 1200 lóerős motorját kapta, ezzel a világ legerősebb nyitott tetős modelljének számít.

A Veyron Super Sportban a négy turbófeltöltő és a töltőlevegő-hűtő megnövelésével érték el a mérnökök az 1200 lóerős teljesítményt és 1500 Nm-es nyomatékot, a nyolcliteres, 16 hengeres motorból kár lett volna újabb változatot készíteni a levehető tetős Grand Sport számára. A zárt változathoz hasonlóan a kabrió futóművét is hozzáigazították a nagyobb teljesítményhez.

A Grand Sport Vitesse zárt tetővel 410 km/órás végsebesség elérésére képes, tető nélkül a maximális tempó korlátozott (az 1001 lóerős Grand Sportnál 360 km/órás tempónál szól közbe az elektronika.) Mivel a tető nem fér be a csomagtartóba, a Grand Sport Vitesse-hez is készült egy vászontető, ám ezzel maximum 150 km/órás tempó engedélyezett. A Grand Sport Vitesse árát Genfben árulja el a Bugatti, a zárt Super Sport 1,65 millió euróba kerül.