Gyártani fogják a különleges Alfát

Alfa Romeo Disco Volante
Vágólapra másolva!
A 8C Competizione alapjaira épül a különleges megjelenésű, 450 lóerős egyedi Alfa Romeo sportautó. Kis szériában gyártani fogják.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]

A Carozzeria Touring 1952-ben épített egy legendás sportkocsit. Az Alfa Romeo 1900-C52 Disco Volante születésének 60. évfordulójára a Touring Supperlegera bemutatott egy új olyan különleges autót, amely az elődhöz hasonlóan egy Alfa Romeóra épül. Az új Disco Volante alapjait egy 8C Competizione adta, amelynek a Ferraritól származó 4,7 literes, 450 lóerős motorját is beépítették az új modellbe. Elöl-hátul kettős keresztlengőkaros futóművet kapott, a motor egy hatfokozatú váltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Az új motor jellegzetes motorháztetője egybe van integrálva a lökhárítóval, az autó több részlete a legendás elődöt idézi. Ilyen a hangsúlyos övvonal és az kerekek részben fedése az első tengelyen.

Forrás: Alfa Romeo

Bár az autó tervezése a legmodernebb technológiák felhasználásával készült, a gyártása kézzel történik, az alumínium karosszériaelemek és a szénszálas alkatrészek is így készülnek. Mivel a művelet igen aprólékos, ezért egy autó megépítése több mint 4000 órába telik. Ez azért lényeges, mert kisebb szériában gyártani fogják az autót, de az ügyfeleknek nyolchónapos várakozási időre kell számítani.