Olasz stílustanulmány a VW cégétől

Italdesign Brivido
Vágólapra másolva!
Egy Volkswagentől származó hibrid hajtással szerelték fel az Italdesign gyönyörű sportkupé tanulmányát. A martinis fényezésű versenyautó változat még izgalmasabb.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Már közel két éve annak, hogy a Volkswagen-csoport 90 százalékos tulajdonrészt szerzett az olasz Italdesign Giugiaro stúdióban. Az első éves évfordulót is két érdekes tanulmánnyal ünnepelte a cég, de az idei évfordulóra egy még különlegesebb koncepcióval érkeztek

A Brivido egy Volkswagentől származó hibrid hajtással szerelt gyönyörű sportkupé, amelynél a jövő luxus sportautóját akarták bemutatni. Az autó a hírek szerint működik, tehát akár menet közben is képes bizonyítani a képességeit. Az autónál a könnyebb tömeg érdekében nagy mennyiségben használtak alumíniumot, szénszálas és üvegszálas anyagokat.

Az autóban egy háromliteres benzinmotor egy elektromotorral közösen 360 lóerő leadására képes, 5,8 másodperc alatt képes elérni álló helyzetből a 100 km/órás sebességet, a végsebessége 275 km/óra.

A négyüléses kupé látványos műszerfalat kapott, amelyet a Volkswagen-csoport elektronikai részlegével közösen fejlesztettek. Meglepő újdonság, hogy a vezető és az utas is külön műszerfalt kapott. A vezető két LCD kijelzőjén akár az oldalsó és hátsó kamera képét is figyelheti, míg az utas elé egy iPad alapú rendszert telepítettek.

Forrás: Carscoop

A cég igazán izgalmas érdekességként bemutatta a modell versenyautó változatát is, amely már új spojlereket kapott, hatalmas hátsó szárnyat, és természetesen diffúzort. Emellett a csodálatos Martini Racing fényezés teszi igazán különlegessé.

Forrás: Carscoop