Koccanás ellen is véd a Subaru kamerája

Subaru EyeSight
Vágólapra másolva!
Jövőre rendelhető a Subaru új biztonsági kamerája, amely megakadályozza, hogy a sofőr elüssön egy gyalogost vagy nekikoccanjon egy másik autónak és a tempomattal is együttműködik.
Vágólapra másolva!

Elsőként a Legacyt és terepes változatát, az Outbacket lehet majd megrendelni a Subaru EyeSight névre keresztelt aktív biztonsági rendszerével, amely a belső visszapillantó két oldalára szerelt egy-egy digitális kamerából áll. A japánok szerint saját módszerük hatékonyabb a jelenlegi radar alapú technológiáknál. A szélvédő tetején lévő kamerapár átfogó képet készít az autó környezetéről, így minden lehetséges akadályt képes felismerni a gyalogosoktól az autókon át a sérülést okozó kisebb tárgyakig, de azt is észreveszi, ha index nélkül akar a sofőr sávot váltani.

Forrás: Subaru

A balesetek elkerülését az automata fékezőrendszer segíti, amely a kamerák által észlelt veszély esetén 30 km/h-s sebesség alatt lelassítja és akár állóra is fékezi a kocsit. Ennél nagyobb tempónál a sebességtartó automatikát segíti a lassításban és a gyorsításban egészen széles 1-140 km/h-s sebességtartományban, valamint továbbra is figyelmeztet minden lehetséges veszélyre.