Jön a kombi Mercedes-Benz CLS

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake
Vágólapra másolva!
A négyajtós kupé alapjaira épített kombi várhatóan a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be, de már most közúton tesztelik.
Vágólapra másolva!

A Mercedes-Benz 2010 áprilisában, a Pekingi Autószalonon már bemutatott egy olyan tanulmányautót, amely a négyajtós kupé CLS alapjaira épült, de kombi karosszériás. A CLS Shooting Brake kapcsán a márka annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy a Mercedes még abban az évben megerősítette az autót 2012-ben piacra dobják.

Azóta nagy volt a csend, de a napokban lesifotósoknak sikerült lencsevégre kapni a tesztelés alatt lévő prototípust. Az autó állítólag egy CLS 63 AMG, amely 5,5 literes biturbós V8-as motorjával 537 lóerő leadására képes, maximális nyomatéka 800 Nm. Állítólag lesz egy Performance csomagos verzió is, amely már 564 lóerős, és 900 Nm-es nyomatékot produkál.

Forrás: [origo]

Ezekhez a motorokhoz a Mercedes új hétfokozatú félautomata sebességváltóját párosították, amely négy üzemmóddal rendelkezik: komfort, sport, sport plusz és a manuális. Természetesen a futóművet, a kormányzást és a fékrendszert is ehhez a teljesítményhez igazítják.

Forrás: [origo]

Az autóról jelenleg nem sokat tudni, de várhatóan a szeptemberi Frankfurti Autószalonon hivatalosan is bemutatkozik.