Menő hot hatch készül a Kia Ceedből

Kia Ceed
Vágólapra másolva!
Az Opel Astra GTC-nél is vagányabb lehet a háromajtós Kia Cee'd. A koreaiak vérbeli hot hatch-et ígérnek 200 lóerő körüli turbómotorral.
Vágólapra másolva!

Éppen csak bemutatkozott a Kia Cee'd második generációja a Genfi Autószalonon, a gyáriak máris egy izgalmas rajzzal kecsegtetnek, amely a háromajtóst ábrázolja. A tervek alapján nagyon vagány lesz az új változat, stílusa leginkább az Opel Astra GTC-re emlékeztet. Néhány részlet is kiderült róla.

Forrás: Kia
Forrás: Kia

Az már szinte biztos, hogy a Hyundai Veloster Turbo 1,6-os feltöltött motorját kapja, de a konszerntárs 201 lóerejénél is többet akarnak kisajtolni belőle a Kia mérnökei. A brit Autocar magazinnak nyilatkozó bennfentes szerint még nem dőlt el, hogy megcélozzák-e a jól csengő 220 lóerős értéket, vagy maradnak a 200-nál és inkább az optimális teljesítmény-leadásra koncentrálnak.

Minden azon múlik, hogy a puszta számokkal vagy a valós vezethetőséggel akarják-e eladni az autót. Ha megvalósul a gyári rajzon látható formaterv, a koreaiak akár maradhatnak a második verziónál is, mert valószínűleg sok érdeklődőt tudnak vele próbakörre csábítani. A harmadik karosszériaváltozat 1-1,5 éven belül mutatkozhat be, de nem lesz könnyű dolga, mert már a Hyundai is dolgozik saját hot hatch modelljén.