A Fiat 500-ból készít szabadidő-autót a Fiat

Vágólapra másolva!
A Sedici utódját az 500-asból készíti a Fiat, a sorozat negyedik modellje lesz a crossover. Neve 500X lehet, Esztergom helyett Torinóban készül majd.
Vágólapra másolva!

Készül a korosodó Sedici lecserélésére a Fiat, az utód az 500-as sorozat negyedik modellje lesz a háromajtós, a kabrió és az egyterű 500L után. Várhatóan az 500X nevet kapja az autó, amelyből Jeep-logós változat is készül az észak-amerikai piac számára.

4200 milliméteres hosszával a sorozat legnagyobb modellje lesz az 500X, formaterve egy SUV és egy ferdehátú stílusjegyeit keveri. Alapjait az 500L és a Punto alá kerülő platform adja.

Jelenleg Esztergomban, a Suzuki SX4 testvérmodelljeként készül a Sedici, az 500X összeszerelése viszont Torinóban zajlik majd. Az új 500-asok közül ez lesz az első olaszországi gyártású. A Fiat egymilliárd eurós beruházással bővíti az üzemet, évente 280 ezer crossover összeszerelését tervezi jövő év decemberétől.

A Fiat 500X és Jeep-logós testvére első-, illetve összkerékhajtással is elérhető lesz. Az európai kiadás motorpalettájára a 0,9 literes, kéthengeres Twinair turbómotor, az 1,4-es szívómotor és az 1,25 literes Multijet II dízel kerül.