A Trabantot utánozza a kempingező Mini

Mini utánfutó áprilisi tréfa 2012
Vágólapra másolva!
Egyre komolyabb áprilisi tréfákat eszel ki a BMW. Ezúttal a Mini számára találtak ki kempingezéshez való kiegészítőket, egy luxus utánfutót és egy tetőre szerelhető sátrat, amely a Trabanthoz fejlesztett hasonló megoldásokra rímel.
Vágólapra másolva!

Korábban még beérték a bajorok néhány kamu plakáttal és sajtóközleménnyel, tavaly azonban már meg is építették első komolyabb áprilisi tréfájukat, egy BMW M3 pickupot. Idén még jobb ötlettel rukkoltak elő.

A Mini számára fejlesztett kempingező-felszerelés valójában húsvéti meglepetésként is felfogható, annyira szellemes és kreatív, bár enyhén szólva is nagy hatással volt rá az egykori NDK kisipara.

Forrás: Mini

Egy luxus utánfutóról és egy tetősátorról van szó, melyek a minisek minden igényét megpróbálják kielégíteni. A Clubman modellnél 120 mm-rel szélesebb, 300 kg-ot nyomó utánfutóban elfér két ágy, főzésre alkalmas gázégő és mosogatásra alkalmas víztartály. Napelemes energiaközpont is van, melyről a hűtő, a TV, a DVD és a hifitorony működhet.

Forrás: Mini

Aki nem szeretne egy garzont magával cipelni, annak sem kell drága szállodára költenie a benzinpénzt, párjával alhat a tetőre erősíthető sátorban, amely lecsukva tetődoboznak álcázható és többféle színben is létezik.

Forrás: Mini

Sajnos csak az ötletgazda fejében, a praktikus kiegészítők ugyanis csak ügyes fotótrükkök. Ahogy a rendszámok mutatják, ez az egész egy JOKE, vagyis tréfa, illetve egy HOAX, vagyis félrevezetés 2012-re. Ennek ellenére nem kizárt, hogy valaki kedvet kap hozzá, és tényleg megépíti Minijéhez a Trabantokról ismerős NDK-s gyártmányok reinkarnációit.