Hatalmas bálna marad a Mercedes-Benz GL

Vágólapra másolva!
Megjelentek az első fotók a Mercedes-Benz GL új generációjáról. Alapjait az M-osztály adja, de a tengelytávot a három üléssoros kialakítás miatt megnyújtották.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg New Yorkban ünnepli világpremierjét a Mercedes-Benz GL új generációja, az autó fotói a hivatalos bemutató előtt jelentek meg. Ha lehet ilyet mondani, eddig sem szépségéről volt híres a hétüléses modell, az új generáció elődjéhez hasonlóan bálnaformájú.

A részletmegoldásokon azért sokat finomítottak a dizájnerek, a fényszórók és a hűtőrács izgalmasabb formát kaptak. Igaz ez akkor is, ha a képeken látható autót AMG sportcsomaggal szerelték, amely az alapmodelleknél karakteresebb megjelenést ad a GL-nek.

A GL alapjait az M-osztály adja, de a hétszemélyes kialakítás miatt nyújtottak a tengelytávon. Belül gyakorlatilag egyforma a két autó. Hivatalos információ egyelőre nincs a motorokról, de valószínű, hogy ott lesz a kínálatban a 3,5 literes V6-os és 4,7 literes V8-as benzines, illetve a háromliteres dízel felbukkanása is várható. Motortól függetlenül alapfelszerelés a hétfokozatú automata váltó és az összkerékhajtás.