Nyáron jön Tesla elektromos szedánja

Tesla Modell S
Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek legígéretesebb elektromos limuzinjának alapára 13 millió forint lesz, az első évben 5000 darabot adnának el belőle.
Vágólapra másolva!

A beígért határidőre elkészül az amerikai elektromos autókat gyártó cég, a Tesla új modellje, az S. A cég azzal vált híressé, hogy a Lotus alapokon nyugvó Roadster modellt már jóval a nagy autógyártó cégek előtt elkezdték forgalmazni, és a Roadster hatótávolsága is jóval nagyobb, mint a konkurenseké.

A Tesla a Roadster sikerein felbuzdulva új fejlesztésekbe kezdett, egy új ötajtós limuzint akartak gyártani, amely jóval szélesebb körben terjedhet el, mint a túl sok kompromisszumra kéztető kétüléses sportautó, a Roadster.

Forrás: Tesla

A hírek szerint három színben lesz kapható az új modell, amelybe a tervek szerint internet kapcsolat is lesz. A Model S indulóára 57 ezer dollár lesz (12,9 millió forint), de ez 260 km hatótávolságú. A 480 kilométer hatótávú változat már 77 ezer dollár (17,5 millió Ft).

Forrás: Tesla

Ötezer Model S-t akar idén eladni a Tesla, ami igen kemény célkitűzés, hiszen több mint duplája annak, amit az elmúlt négy évben Roadsterből eladtak (2100 db). Ha ez sikerül, akkor a Tesla megháromszorozza tavalyi árbevételét.

Forrás: Tesla