Teljesen átalakították a Mercedes G osztály utasterét

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta a hivatalos adatokat a frissített G osztályról a Mercedes-Benz. Alaposan átdolgozták a terepjáró belső terét.
Vágólapra másolva!

Már korábban megjelent egy hivatalos fotó a több mint harminc éve piacon lévő G osztály frissített változatáról. Erről kiderült, hogy az aktuális trendeknek megfelelően a legendás terepjáró is LED-es nappali fényeket kap, illetve külső visszapillantóit is áttervezték. A hivatalos sajtóanyagból kiderült, hogy az AMG változatok ezen felül dupla lamellás új hűtőrácsot, új lökhárítókat, 20 colos felniket és vörös féknyergeket kapnak.

Több változás történt az utastérben, teljesen áttervezték a műszerfalat és a középkonzolt, az egységek az ML-ből lehetnek ismerősek. Szintén új az automata váltó kapcsolója, amely ezentúl hétfokozatú egységet vezérel, az összes motort ezzel párosítják. Alapmotor marad a 211 lóerős, G 350 Bluetec dízel, amelynek legnagyobb nyomatéka 540 Nm. Marad az 5,5 literes, 388 lóerős (530 Nm) V8-as is.

Az új G 63 AMG az 5,5 literes, duplaturbós V8-as motort kapta 544 lóerővel és 760 Nm-es csúcsnyomatékkal, valamint start-stop rendszerrel. Új csúcsmotor a hatliteres, duplaturbós V12-es a G 65 AMG-ben, teljesítménye 612 lóerő 1000 Nm-es csúcsnyomaték mellett. Megjelenik a kínálatban a távolságtartó Distronic Plus tempomat, holttér-asszisztens és a parkolássegítő Parktronic rendszer. Az értékesítés nyáron kezdődik, az újdonság premierjét a Pekingi Autószalonon tartják.