Képeken a második magyar Mercedes

mercedes concept style coupe
Vágólapra másolva!
Megjelentek az első képek a Pekingben debütáló Mercedes-Benz Concept Style Coupéról. A tanulmányból születik meg a Kecskeméten készülő kis sportszedán, a CLA.
Vágólapra másolva!

Tanulmányként a Pekingi Autószalonon mutatkozik be a Mercedes-Benz Concept Style Coupé, a CLS kistestvére. A kecskeméti Mercedes-üzem megnyitóján derült ki, hogy az ősztől próbagyártásba kerülő, 2013-tól pedig már szériában készülő második magyar Mercedes egy kis négyajtós (kupéjellegű) limuzin lesz, a Kínában debütáló, néhány apróságtól eltekintve szériaközeli koncepció a CLA előfutára.

Korábbi hírek arról szóltak, hogy az elsőkerék-hajtású sportszedán valószínűleg nem lesz hosszabb 4,3 méternél, ehhez képest egy szerb autós blog kiszivárogtatott adatai szerint a tanulmány 4637 milliméter hosszú. Vagyis ahhoz képest, hogy az alapokat az A és B osztály padlólemeze adja, a tanulmány valahol a kompakt szegmens és a középkategória között található félúton. Szélessége 1891, magassága 1398, a tengelytávolság pedig 2699 milliméter.

A formailag az A osztály és a CLS keverékének tűnő tanulmány meghajtásáról kétliteres turbómotor gondoskodik 211 lóerős teljesítménnyel, a váltó hétfokozatú duplakuplungos. Várhatóan csak négyhengeres turbómotorokkal lesz kapható a CLA, ezek egyenesen az A osztályból érkeznek.