Szuper szabadidő-autó Porsche alapokon

Eterniti Artemis
Vágólapra másolva!
Egy új angol cég a Porsche Cayenne alapjaiból épített egy 600 lóerős szörnyeteget. A luxusóriás nettó 77 millió forintba kerül..
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

A londoni székhelyű Eterniti Motors egy új luxusmárka, amely a Bentley és az Aston Martin riválisa lehet majd a jövőben. Egyelőre még nem vetélytársak, ugyanis az Eterniti első modellje szabadidő-autó, míg a másik két márka egyelőre nem gyárt ilyet. A Pekingi Autószalonon bemutatkozó Artemis, amely a világ első szuper-SUV-ja lesz, a tervek szerint 2012 nyarán be is indul a gyártás.

Forrás: [origo]

Meglehetősen gyorsan fejlesztette ki az Eterniti a 2011-ben bejelentett modellt, de csak azért, mert az Artemis elég erősen a Porsche Cayenne alapjaira épült. A motorja is abból származik, de a 4,8 literes, duplaturbós erőforráshoz erősen hozzányúltak, így már kereken 600 lóerős teljesítmény leadására képes, maximális forgatónyomatéka 750 Nm. Ennek segítségével az Artemis 4,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/h-ra, végsebessége 290 km/h.

Forrás: [origo]

Kézzel formálták a szénszálas anyagból készült karosszériát, az igen agresszív megjelenésű modell hatalmas hűtőmaszkot, nagy légbeömlőket kapott, de oldalnézetből azért látszik, hogy ez egy Cayenne. A hátsó lökhárítóba diffúzort és dupla kipufogóvéget integráltak. Az utastér a funkcionalitásról szól, de természetesen tele van extrákkal, így van iPad és italhűtő is.

Forrás: [origo]

Az autó ára nettó 210 ezer font (77 millió forint), kivéve Kínának, akik saját modellt kapnak majd.

Forrás: [origo]