Eladó a legöregebb, eredeti állapotú Mini

Austin Mini Se7en De Luxe 1959
Vágólapra másolva!
1959-ben, a gyártás első évében készült az árverésre került Austin Se7en, amely a legöregebb, még nem restaurált Mini a világon. Az értékes rozsdakupac eladásából 4-5 millió forintnyi bevételt várnak.
Vágólapra másolva!

Forrás: Bonhams

Amióta 53 évvel ezelőtt megkezdődött a gyártása, a Mini a világ egyik kedvenc autója. Alec Issigonis beírta vele a nevét az autótörténelem nagy könyvébe. Zseniális kisautója rendkívül helytakarékos, keresztmotoros elrendezésével, praktikus karosszériájával és élvezetes vezethetőségével új fejezetet nyitott az autógyártásban.

Forrás: Bonhams

Ennek a legendának az egyik első darabját, a nyolcadik Austin Mini Se7en De Luxe modellt bocsájtják most árverésre. Az 1959-es, 30 ezer mérföldet futott autó még fellelési állapotban van, soha nem nyúltak hozzá, a vezetőajtó kivételével a legtöbb alkatrésze eredeti, sajnos ennek megfelelően rozsdás is és nem lehet beindítani sem.

Forrás: Bonhams

A brit, "XLL 27" rendszámú szürke apróság a negyedik legöregebb Mini a világon, a többi angol és japán gyűjteményekben található, restaurálva. A felújítandó Miniért 4-5 millió forint közötti árat tart reálisnak az aukciót április 30-án lebonyolító Bonhams.

Forrás: Bonhams