Michelisz a hatodik helyről rajtol a Hungaroringen

michelisz
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a hatodik helyet szerezte meg a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi állomásának időmérő edzésén. A Chevrolet trióját csak Gabriele Tarquini tudta megszorongatni, Wéber Gábor a 17. helyről indulhat.
Vágólapra másolva!

Forrás: Zengo Motorsport

Michelisz Norbert kihozta a maximumot a túraautó-világbajnokság hungaroringi állomásának időmérő edzéséből, a Zengő Motorsport pilótája a hatodik helyet szerezte meg a minden megmozdulásáért lelkes hazai közönség előtt. A csapat szerint kicsit feszült Michelisz a Q1 elején hamar futott egy jó kört, így az utolsó tíz percben ki sem kellett mennie a bokszból, nyugodtan figyelhette a pályán zajló eseményeket.

Michelisz a hatodik helyen, 1:55.779-es idővel jutott tovább, nem sikerült viszont a továbblépés csapattársának, a váltóhibával küzdő Wéber Gábornak. A harmadik fokozattal bajlódó Wéber 1:56.542-t futott, ezzel a 17. helyet szerezte meg, eggyel megelőzve Alekszej Dudukalót és kettővel a borzalmas időmérőt teljesítő Tom Coronelt. Nem jutott tovább James Thompson sem a Hungaroringen debütált Lada Grantával, műszaki hiba után egy gyors kör után félre kellett állnia.

Forrás: MTI

Az időmérő második szakasza a megközelíthetetlen Chevrolet-kről szólt, a trió végül Yvan Muller, Robert Huff és Alain Menu sorrendben vitte el az első három helyet, csak a seatos Gabriele Tarquini tudott közel férkőzni hozzájuk. Michelisz friss gumikon csaknem fél másodpercet javított Q1-es eredményén, az 1:55.322 a hatodik helyhez volt elég, az idén először Q2-be jutott, marokkói Mehdi Bennani kicsivel több mint egy tizeddel előzte meg és kapott még pontot az ötödik pozícióért. A hatodik hely azt jelenti, hogy Michelisz az ötödik kockából kezdheti az állórajtos második futamot, ezen a versenyen Franz Engstleré lesz a pole.

"Alapvetően azt gondolom, sokkal több nem volt ebben a körben" - nyilatkozta Michelisz. "Lehet, hogy egy tizedet még ki tudtam volna facsarni belőle, de többet semmiféleképpen. Tavaly jó ómen volt az első futamon egy hasonló rajthely, remélem, idén meg tudom ismételni az akkor történteket. Nagyon-nagyon nehéz lesz, ez az időmérő sem volt könnyű, a verseny igen szorosnak ígérkezik."

WTCC, Hungaroring, az időmérő edzés végeredménye:

1. Y. Muller (Chevrolet) 1:54.503
2. R. Huff (Chevrolet) 1:54.770
3. A. Menu (Chevrolet) 1:54.993
4. G. Tarquini (Seat) 1:55.074
5. M. Bennani (BMW) 1:55.205
6. Michelisz Norbert (BMW) 1:55.322
7. T. Monteiro (Seat) 1:55.362
8. D. O'Young (Seat) 1:55.768
9. P. Oriola (Seat) 1:55.841
10. F. Engstler (BMW) 1:55.953
...
17. Wéber Gábor (BMW) 1:56.542