Adam néven jön a legkisebb Opel

Opel Adam
Vágólapra másolva!
Háromhengeres motorokkal kerül a szalonokba az Opel saját prémium városi minije. A cégalapítóról elnevezett aprósággal a Mini és a Fiat 500-as vevőire pályáznak.
Vágólapra másolva!

Mostanáig Junior néven futott az Opel miniautó projektje, de a németek meggondolták magukat, és az utolsó előtti pillanatban Adam-nak keresztelték el a cégalapító tiszteletére. Brit testvére, a Vauxhall marketingesei most törhetik a fejüket, hogy milyen mesét találjanak ki a névválasztásra, de az Opel számára is nagy feladat lesz megszerettetni az újdonságot.

Forrás: Opel
Egyelőre csak gyári kémfotón látható az Adam

A németek ugyanis egy újabb prémium csöppséget dobnak piacra, amely drágább lesz a Corsánál, pedig annak ellenére eggyel kisebb kategóriában indul, hogy ugyanarra a Koreában fejlesztett kisautó platformra épül. A 3,7 méteres Adam orrába háromhengeres benzines és dízelmotorok kerülnek, de négyhengeresek is beleférnek. A különböző díszítésekkel személyre szabható apróságból 2015-ben teljesen elektromos változat is készül az Opel eisenachi üzemében. Bemutatója a szeptemberi Párizsi Autószalonon lesz, jövő év elején kerül a szalonokba.