600 éves kínai városfalat rongált meg a Ferrari

ferrari 458 italia kína
Vágólapra másolva!
A kínai piac számára készített, egyedi 458 Italiát mutatott be a Ferrari a 600 éves nanjingi városfalon. Egy alkalmazott miatt megsérült a műemlék.
Vágólapra másolva!

A Ferrari kínai részlege különkiadást készített a 458 Italiából annak tiszteletére, hogy kereken húsz éve van jelen a helyi piacon. A bemutatóra a 600 éves nanjingi városfalat bérelték ki, ezt az egykor Kína központjának számító település köré húzták fel.

Statikusra tervezték a bemutatót, de a Ferrari egyik kínai alkalmazottja hirtelen ötlettől vezérelve pörögni-forogni kezdett az autóval, amelynek következtében guminyomok lepték el az ősi építményt. A helyi műemlékvédelmi hatóság zokon vette a magánakciót, a nyomokat állítólag lehetetlen teljesen eltávolítani a többszáz éves téglákról. Még ennél is nyugtalanítóbb, hogy egyes szakértők szerint a piruettek károsították a fal törékeny belső szerkezetét, ami beláthatatlan következményekkel járhat.


A bemutatót a Ferrari hivatalos nanjingi importőre, a Kuaiyi Automobile szervezte, a maranellói központ nem érzi magát felelősnek a történtekért. Közleményében ugyanakkor sajnálatát fejezte ki az olasz gyártó, kiemelve, hogy mindig is nagy tiszteletben tartotta a kínai kultúrát és emlékműveket.