Egyedi Ferrarit kapott Eric Clapton

ferrari eric clapton
Vágólapra másolva!
Az olasz gyártó egy különlegesen átalakított 458-assal lepte meg a 67 éves brit gitárost, egyrészt az életműve iránti tiszteletből, másrészt azért, mert a zenész is régóta rajong a márkáért.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ferrari

Eric Clapton évtizedek óta rajong a Ferrarikért, a legjobban az 512 BB típushoz (lent) kötődik, ebből az évek alatt három is megfordult a garázsában.

Forrás: Ferrari

Nem meglepő, hogy a számára készülő, egyedi 458 Italiát úgy alakította át a Centro Stile Ferrari a Pininfarina stúdióval és a maranellói mérnökökkel karöltve, hogy az a lehető legjobban hasonlítson a már klasszikusnak számító, 1976 és 1981 között készült modellre.

Forrás: Ferrari

Az elkészült autót Ferrari SP12 EC-re keresztelték el, az SP a Special Project rövidítése, a 12-es szám az 512 BB-re utal, az EC pedig természetesen a tulajdonos monogramjára. Műszakilag nem változtattak a 458-ason, így maradt a középre épített 4,5 literes, 570 lóerős V8-as szívómotor is, amely akár 9000-es fordulatszámig is vígan elpörög.

Forrás: Ferrari

Clapton, akit a legelső ceruzavonástól bevontak az autó tervezésébe és elkészítésébe, így beszélt a Ferrari Magazinban a folyamatról és a közös munkáról: "Alig volt olyan dolog az életemben, ami nagyobb elégedettséget okozott volna nekem. Egyedi és reprodukálhatatlan, csakúgy, mint a végső autó."