Kiszivárgott képeken az új Toyota Auris

toyota auris
Vágólapra másolva!
Bátrabb formatervvel és javított helykínálattal jön a kompakt Toyota új nemzedéke. A japán prospektus képei már kiszivárogtak.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Sokat kritizálták a jelenlegi Toyota Aurist jellegtelen megjelenése miatt, az új nemzedék ezért sarkosabb, karakteresebb formát kapott. A farrész és az Auris oldala eléggé lexusosra sikerült, az orráról pedig a Subaru Impreza ugorhat be.

Forrás: [origo]

A 2013-as Auris két centiméterrel hosszabb (4,27 m) lesz a jelenleginél, szélessége változatlan, a magassága viszont öt centimétert csökkent, hogy sportosabb kiállású legyen. A padlólemez változatlanul lett átvéve, ezért a 2,6 méteres tengelytáv sem változik. Javul azonban a helykínálat, a hátsó lábtér például két centiméterrel lesz nagyobb az áttervezett első ülések miatt, a csomagtartó hossza pedig öt centiméterrel nő meg.

Forrás: [origo]

Biztos, hogy az új generációból már lesz kombi is. Műszerfala igényesebbnek tűnik, mint a jelenlegi generációé, a lebegő középkonzolról és a megemelt váltókarról ezúttal lemondtak, az anyagok és a formák jobb minőségérzetet ígérnek.

Forrás: [origo]

Japánban az eddig használt 1,5 és 1,8 literes benzinmotorokkal kezdődik majd meg hamarosan az Auris értékesítése, de természetesen hibridet is lesz majd a kompakt modellből. Európában természetesen dízelmotorok is elérhetőek lesz az Auris, de még bizonytalan, hogy a BMW-től vett motorokkal, vagy saját fejlesztésűekkel oldják ezt meg.