Kiszivárgott képeken az új Renault Clio

renault clio
Vágólapra másolva!
A francia Auto Plus magazin közölt le két fotót a francia kisautó negyedik generációjáról. A világpremier idén ősszel lesz.
Vágólapra másolva!

Forrás: Auto Plus

Már a nem túl éles képeken is látszik, hogy jóval sportosabb formát ölt majd az új Clio, mint elődei. A karosszéria nem csak hosszabb, de szélesebb is a korábbinál, valószínűleg alacsonyabb is. Hogy háromajtósnak tűnjön, az ötajtóson rejtett kilincseket használnak a hátsó ajtóknál.

Az orr-rész már a Renault új formanyelvének szellemében készült, a rombusz alakú emblémát ezért fekete háttérrel látták el, és jelentősen meg is növelték. A fényszórók formája miatt kissé a Kia Rióra emlékeztet a Clio, hátul pedig az apró hátsó lámpák miatt még a Range Rover Evoque is beugorhat róla.

Forrás: Auto Plus

Egyelőre még semmi biztosat nem lehet tudni a kocsiról, csak azt, hogy az őszi Párizsi Autószalonon mutatják majd be. Valószínűleg rendelhető lesz hozzá az új fejlesztésű, 0,9 literes, 90 lóerős benzines turbómotor és a 115 lóerősre izmosodott 1,2-es TCe is. A dízelmotorok vélhetően a régi Clióból kerülnek át, de minden motorhoz várható, hogy kínálnak majd start-stop rendszert is. Nem lennénk meglepődve, ha a Mégane duplakuplungos váltója is megjelenne az extralistán.

A később érkező RS változat állítólag elhagyja a kétliteres szívómotort, helyette a Nissan Juke-ból ismert 1,6 literes turbómotor tuningolt változatát kapja meg.