Ferrarik és Porschék ellenfele a világ leggyorsabb Minije

ac schnitzer raptor
Vágólapra másolva!
Fantasztikus eredményt ért el a Mini John Cooper Works Coupéra épülő Raptorjával az AC Schnitzer tuningcég a hockenheimi versenypályán.
Vágólapra másolva!

A hockenheimi pályán rendezett tuningautók számára meghirdetett versenyt az egyik német magazin. A rendezvényen 1:10.87-es köridőt futott a Mini John Cooper Works Coupéra épülő AC Schnitzer Raptor, ezzel a világ leggyorsabb Minije lett. Ez az eredmény 1,11 másodperccel veri az eddigi leggyorsabb Minit, amely történetesen szintén az AC Schnitzeré: a JCW-csomagos Cooperre épülő Eagle tartotta az eddigi rekordot.

A Raptor időeredménye azért különösen figyelemreméltó, mert a szupersportkocsik területére tévedt. Sőt, egyet-kettőt meg is előzött, a Ferrari 599 GTB és a Porsche 911 GTS rosszabb eredményt ért el a Mininél. Az eredetileg 211 lóerős motor helyett 300 lóerőset kapott az autó, a vezérlés újraprogramozása mellett új turbófeltöltőt és töltőlevegő-hűtőt szereltek rá. Sportkuplunggal, részlegesen önzáró differenciálművel és versenyfutóművel hozták igazán formába a kétüléses kupét.