Közös autón dolgozik a BMW és a Toyota

Vágólapra másolva!
A BMW és a Toyota még szorosabbra fonja a már meglévő együttműködését. A japán márka az üzemanyagcella és az akkumulátorok terén elért fejlesztéseit adja át, míg a BMW a dízelmotorjait és a szénszálas technológia terén elért tapasztalatait osztja meg a japán partnerével. Egy közös sportkocsi is a tervek között szerepel.
Vágólapra másolva!

A japán és a német autómárka még szorosabbra fonja a tavaly decemberben indított együttműködését. Norbert Reithofer, a BMW vezérigazgatója és Akio Toyoda, a japán márka elnöke pénteken egy megállapodást írt alá, amely szerint a két cég még több területen fog együttműködni a jövőben. A BMW és a Toyota még márciusban írt alá egy megállapodást, mely szerint a japán márka átadja a hibridekhez használt lítium-ion akkumulátor technikáját, cserébe a BMW 1,6 és 2 literes dízelmotorokat szállít a Toyotának 2014-től.

Ezt az együttműködést bővítik a pénteken aláírt megállapodással, mely szerint az üzemanyagcellák, a könnyűszerkezetes karosszériaelemek és az elektromos hajtáslánc terén is kicserélik a tapasztalataikat a jövőben, de egy közös sportkocsi kifejlesztését is bejelentették. "A Toyota élenjár a környezetbarát - hibrid és üzemanyagcellás - technológiák terén, míg a BMW többek között nagyon erős a sportautók fejlesztése terén. Nagyon izgatott vagyok, ha belegondolok, hogy milyen autók születnek ebből az együttműködésből" - mondta Toyoda.