Jövő tavasszal érkezik Magyarországra az új Mitsubishi Colt

Mitsubishi Mirage, Colt
Vágólapra másolva!
Nagy népszerűségnek örvend a Mitsubishi Colt utódja. Az ázsiai piacokon Mirage néven forgalmazott autóra csak Thaiföldön 33 ezer megrendelést adtak le egy hónap alatt.
Vágólapra másolva!

A tavalyi Tokiói Autószalonon mutatkozott be az új Mitsubishi Mirage, amely lényegében a Colt újabb generációja, bár még nem dőlt el, hogy Európában milyen néven kerül piacra. Tervezése során fontos volt az üzemanyag-takarékosság, ezért gondoltak a tömegcsökkentésre, a gördülési ellenállás és a légellenállás csökkentésére, de a hajtásláncot is ennek érdekében fejlesztették.

Forrás: Mitsubishi
Forrás: Mitsubishi

Az autót Thaiföldön vezették be elsőként, jelentős sikerrel, hiszen csak júliusban mintegy 33 ezer megrendelést adtak le a Mirage-ra, és hasonló érdeklődés övezi az autót a japán piacon is. A Mirage hivatalosan is a legtakarékosabb ökoautó Thaiföldön és Japánban egyaránt, fogyasztása a japán üzemanyagfogyasztási teszt alapján mindössze 3,7 l/100 km.

Forrás: Mitsubishi
Forrás: Mitsubishi

A Mirage új 1,0 és 1,2 literes motorokkal kerül piacra, a fokozatmentes CVT-váltóból is új generáció készült. A Mirage megjelenése Magyarországon 2013 tavaszán várható.