Megjöttek az összkerékhajtású Porsche 911-esek

porsche 911 carrera 4
Vágólapra másolva!
A Párizsi Autószalonon mutatkozik be az új Carrera 4 és 4S. Az összkerékhajtású változatok valamivel sportosabb karosszériát kaptak.
Vágólapra másolva!

Hamarosan érkeznek az összkerékhajtású Porsche 911-esek, a Carrera 4 és 4S a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. Valamivel sportosabb hátsó részt kapott a kupé és kabrió is, a kerékjárati íveket 22 milliméterrel kiszélesítették, illetve a gumik is 10 milliméterrel is szélesebbek lettek. A 4x4-es változatokat a hátsókerekesektől megkülönböztető, a hátsó lámpákat összekötő fényvisszaverő csík új dizájnt kapott.

Az összkerékhajtási rendszert leszámítva a Carrera 4 és 4S műszakilag nem különbözik a hátul hajtott modellektől, de az alumínium-acél karosszéria miatt az új modellek tömege akár 65 kilogrammal is alacsonyabb lehet a kifutóknál. Továbbfejlesztették az összkerékhajtási rendszert, minden modellbe hétfokozatú kézi váltó kerül alapáron. A hétfokozatú PDK duplakuplungos opciós. A menürendszerben megjelent egy opció, amely lehetővé teszi az első és hátsó tengely közötti nyomatékeloszlás alakulásának nyomon követését.

A Carrera 4 350 lóerős, 3,4 literes hathengerese 4,5 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás tempóra a 4x4-es sportkocsit, a kabrióban ugyanez 4,7 másodpercig tart. A Carrera 4S 3,8 literes, 400 lóerős hathengerese 4,1 másodperces százas sprintet biztosít (kabrió 4,3 mp).