A Ford Focus a világ legnépszerűbb autója idén

Vágólapra másolva!
Az év első hét hónapjában közel 523 ezer Ford Focus kelt el világszerte, ezzel a kompakt vezeti az idei értékesítési listát.
Vágólapra másolva!

Januártól júliusig 522 821 darab Focust adott el a Ford világszerte, ezzel a globális értékesítési lista élére került a kompakt. Második helyen a Toyota Corolla, harmadikon a Volkswagen Golf áll jelenleg, utóbbi hetedik generációja néhány órán belül mutatkozik be Berlinben. Európában 153 400 Focusra akadt vevő júliussal bezárólag. Az első helyet a Toyota is magáénak érzi, a japánok szerint a Corolla ötajtós változatával, az Aurisszal (és a két modell egyéb piacokon más néven, de műszakilag változatlan formában forgalmazott változataival) együtt övék az első hely.

Fotó: Koncz Dávid [origo]
Fotó: Koncz Dávid [origo]

A modellhez egy különleges jubileum is kapcsolódik: a thaiföldi Rayongban készült el a márka 350 milliomodik autója, amely történetesen éppen egy Focus volt. Ez azt jelenti, hogy 109 éven keresztül minden tizedik másodpercben elkészült egy Ford, ha ezeket egymás mögé állítanánk, a sor négyszer olyan hosszú lenne, mint a Föld-Hold távolság.