A hétvégén újra WSR a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
Immár hatodik alkalommal látogat Magyarországra a Forma-1 előtti utolsó lépcsőfoknak tekintett World Series by Renault. A szervezők ingyenes családi programokkal várják a nézőket, akik megismerkedhetnek a jövő sztárjaival.
Vágólapra másolva!

Ezen a hétvégén, szeptember 15-én és 16-án immár hatodik alkalommal látogat a Hungaroringre a nagy sikerű World Series by Renault, amely szombaton és vasárnap négy versenyosztály látványos küzdelmeivel és számos családi programmal várja a közönséget.

A WSR királykategóriája, a Formula Renault 3.5 sok pilóta számára az utolsó lépcsőfokot jelenti a Forma-1 előtt. Az erre az évre áttervezett, 530 lóerős formaautókkal a jövő sztárjai versenyeznek: innen érkezett többek között Robert Kubica, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne, de a GP2 előtt belekóstolt a sorozatba például Pastor Maldonado is. A jelenlegi résztvevők között pedig megtaláljuk Sam Birdöt, a Mercedes, és Jules Bianchit, a Ferrari F1-es tesztpilótáját - éppen ők állnak az összetett 2. illetve 3. helyén, csupán 5-6 ponttal lemaradva a holland Robert Frijnstől. Mivel Magyarország után idén még két helyszínre ellátogat a WSR, a bajnoki küzdelem teljesen nyitott.

Ám nem csak rájuk lesz érdemes odafigyelni, hanem a magyar Kiss Pál Tamásra is, aki a GP3-ban befejezett szezonja után - igaz, egyelőre vendégszereplőként -, a BVM Target Racinget képviselve bemutatkozik a 3.5-ösök mezőnyében, ahová jövőre állandó jelleggel is szívesen továbblépne. Amikor 2010-ben még a kisebb kategóriába, a Formula Renault 2.0 Euróba tett kiruccanást a WSR hungaroringi hétvégéjén, tízezrek szurkoltak neki a helyszínről, frenetikus hangulatot varázsolva a lelátókra a pálya körül.

Forrás: Hirling Bálint [origo]

A Forma-1 után ugyanis rendre a WSR a Hungaroring legnépszerűbb rendezvénye, az elmúlt években kb. 130 ezren látogattak ki rá a két nap alatt. A belépés nem csupán a tribünökre, hanem a csapatok szentélyébe, a paddockba is teljesen ingyenes, sőt a budapesti Stadionok megálló 12-es kocsiállásából reggel 7.40-től kezdve a hungaroringi MOL-kútig közlekedő, WSR-matricás, légkondicionált buszokkal díjmentesen lehet kijutni a helyszínre. Jegyekre ugyan szükség van a belépéshez, de ezek a Renault márkakereskedéseiben vagy a rendezvény honlapjáról letöltve és (akár fekete-fehéreben) kinyomtatva ingyen beszerezhetők.

A pályán a versenyek között a Red Bull tesztpilótája, Sébastien Buemi megy majd bemutatóköröket az F1-es autóval, a Renault Sport Show keretében Mégane RS-ekkel bűvészkedik négy volánzsonglőr, Jean Ragnotti egy Maxi R5 Turbóval pörög-forog, és kigurulnak a Hungaroringre a Renault Trucks Racing versenykamionjai is. Eközben bárki kipróbálhatja a szimulátorokat, részt vehet az F1-es kerékcsere-versenyben, vagy ellátogathat az időalagútba, ahol a Renault autósport-történetének elmúlt 110 évéből láthat jeles pillanatokat. A gyerekek szórakoztatásáról ugrálóvár, mini vidámpark, arcfestés, KRESZ-park és pedálosautó-verseny gondoskodik, Besenyei Péter műrepülő világbajnok pedig légibemutatót tart. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Renault idén először véradást is szervez, a részvételhez személyi igazolványt, illetve lakcím- és TAJ-kártyát kell felmutatni.

Forrás: Hirling Bálint [origo]

A jól ismert Renault Mégane Trophy látványos versenyein kívül a WSR hétvégéjén idén sor fog kerülni a magyar hölgyek összecsapására is a Lotus Ladies Cup keretében. Mivel ez utóbbit leszámítva az összes sorozatnak két futama lesz, a programot úgy tervezték meg, hogy szombaton és vasárnap lényegében azonos legyen, így az se maradjon le semmiről, aki csak az egyik napon látogat ki a Hungaroringre.