Nagy baj lehet a BMW M5-tel és M6-tal

bmw m5
Vágólapra másolva!
A BMW figyelmeztette az amerikai tulajdonosokat, hogy ne vezessék autóikat. Az értékesítés szünetel.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan még nem hirdetett visszahívást a BMW az új M5-ösre és M6-osra, de lehet, hogy ez csak idő kérdése. Az egyik BMW-s fórum birtokába jutott egy amerikai kereskedőknek küldött hivatalos email, amelyben a gyártó jelzi, hogy a tulajdonosokat már figyelmeztette arra, hogy lehetőség szerint ne vezessék autóikat. A kereskedésektől azt kéri a szervizközpont, hogy átmenetileg függesszék fel az értékesítéseket, de egyelőre ne rendeljenek semmilyen alkatrészt.

Forrás: BMW

A levél szerint az olajszivattyúval lehet gond, a hiba miatt hirtelen leeshet az olajnyomás, ami súlyos károkat okozhat a duplaturbós V8-as motorban. A figyelmeztetés csak a 2013-as modellévű, tehát a legújabb autókra vonatkozik. Amennyiben menet közben az olajnyomás hirtelen leesik, az autót azonnal meg kell állítani és tréleren márkaszervizbe szállítani.

A BMW Magyaroszág szóvivője, Jávor Dániel arról tájékoztatta az [origo]-t, hogy 2012 július-szeptember között gyártott M5 és M6 modellek érintettek a visszahívásban, Magyarországon négy ilyen autó van. A tulajdonosokat hamarosan értesítik, és kérik őket, hogy a legközelebbi márkaszervizbe vigyék az autót, ahol egy kb. 2,5 órás, természetesen ingyenes munkálatot hajtanak végre. A gyárnak nincs tudomása semmilyen balesetről vagy sérülésről, amely összefüggésben lenne ezzel az üggyel.