Felpörgött az új személyautók értékesítése

Vágólapra másolva!
Magyarországon 2012 első nyolc hónapjában 36 ezer személyautót értékesítettek, 18 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - derül ki az egyik flotta- és gépjárműkezelő elemzéséből.
Vágólapra másolva!

Az év első nyolc hónapjában a tavalyival összehasonlítva 18 százalékkal növekedtek a hazai új személygépjármű-értékesítési számok, és ezzel Európa harmadik legnagyobb növekedését érte el a magyar piac - derül ki a LeasePlan Hungária Zrt. flotta- és gépjárműkezelő elemzéséből.

Magyarországon 2012 első nyolc hónapjában 36 ezer személyautót értékesítettek, ezt az eredményt csak Izland és Észtország tudta túlszárnyalni. A LeasePlan Hungária új személy- és kishaszongépjármű-vásárlásai esetében az országos adatoknál is valamivel jobb, közel 22 százalékos növekményt regisztrált az első nyolc hónapban. A számok alapján az év idáig legkedveltebb cégautótípusai a Ford Focus, a Skoda Octavia, az Opel Astra és a Renault Megane.

A 2012-es magán- és céges vásárlásokból összesített, országos értékesítési adatok alapján is dobogós az Octavia és a Focus, a harmadik helyen azonban kissé talán meglepő eredménnyel a Suzuki Swift áll. A hazai gyártású kisautó augusztus végéig regisztrált több mint 1300 darabos eladása azért is figyelemre méltó, mert a tavalyi időszakhoz képest itthon több mint négyszeres mennyiség kelt el ebből a modellből - áll a LeasePlan Hungária Zrt. közleményében. Az európai piacvezető modell, a VW Golf idén Magyarországon egyelőre nem került fel a top 10-es listára, a kontinensen magasan legtöbbet értékesítő Volkswagen azonban hazánkban is az élen áll a márkák versenyében.