900 köbcentis turbómotor az új Dacia Loganban

Dacia Logan
Vágólapra másolva!
A Párizsi Autószalonon közzétették az új Dacia Logan és Sandero motorválasztékát. Kis turbómotor is rendelhető lesz.
Vágólapra másolva!

A Dacia már korábban nyilvánosságra hozta a hivatalos fotókat a Logan és a Sandero új generációjáról, mindkét modell a Lodgyval megkezdett irányvonalat követi. A korábbinál jóval igényesebb kidolgozású autók motorkínálatáról Párizsban közölt részleteket a gyártó, bejöttek az előzetes várakozások.

Forrás: Dacia

A Loganban és a Sanderóban is megjelenik a háromhengeres, 900 köbcentis turbómotor, 90 lóerős teljesítménnyel és 135 Nm-es csúcsnyomatékkal. Mindkét modell átlagfogyasztása 5,2 liter az új motorral, 120 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás mellett. Szintén újdonság, hogy az 1,5-ös dízel nemcsak 75, hanem 90 lóerővel is kapható lesz, a gyengébb motor nyomatéka 200, az erősebbé 220 Nm. Fogyasztásban nincs különbség, 3,8 litert tudnak.

Az új Loganhoz és Sanderóhoz 75 lóerős, 1,2-es benzinmotor is rendelhető a TCe 90 mellett, ennek átlagfogyasztása 5,9 liter. Bizonyos piacokon LPG-s változatban is megjelenik a blokk. A terepcsomagos Sandero Stepway csak a 900 köbcentis benzinessel és a 90 lóerős dízellel lesz kapható.