Videón az új Dacia Logan

2012.10.01. 12:16

Az biztos, hogy ennek a Daciának a külsejébe már nem lehet olyan könnyedén belekötni, de a videó alapján az utastér kidolgozása is fényéveket javult.

A képek után végre videón is látható a legújabb Dacia, amelynek hivatalos premierjét a jelenleg is zajló Párizsi Autószalonon tartották. Igazából óriási meglepetés nem érhette a rendezvényre kilátogató nagyérdeműt, mert idő előtt kiszivárgott néhány fotó a Loganról és a csapotthátú Sanderóról is.

Az igényesebb külsőn és utastéren túl a motorháztető alatt is találni újdonságokat: a Loganban és a Sanderóban is megjelenik a háromhengeres, 900 köbcentis turbómotor, 90 lóerős teljesítménnyel és 135 Nm-es csúcsnyomatékkal. Mindkét modell átlagfogyasztása 5,2 liter az új motorral, 120 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás mellett. Szintén újdonság, hogy az 1,5-ös dízel nemcsak 75, hanem 90 lóerővel is kapható lesz, a gyengébb motor nyomatéka 200, az erősebbé 220 Nm. Fogyasztásban nincs különbség, 3,8 litert tudnak.

Az új Loganhoz és Sanderóhoz 75 lóerős, 1,2-es benzinmotor is rendelhető a TCe 90 mellett, ennek átlagfogyasztása 5,9 liter. Bizonyos piacokon LPG-s változatban is megjelenik a blokk. A terepcsomagos Sandero Stepway csak a 900 köbcentis benzinessel és a 90 lóerős dízellel lesz kapható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK