Arcba robbannak a hamisított légzsákok - videó

hamis légzsák
Vágólapra másolva!
Hamisított Honda-légzsákokat vizsgált egy teszten az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet. Életveszélyesek a nem eredeti alkatrészek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai közlekedésbiztonsági szervezethez (NHTSA) több jelzés is befutott arról, hogy hamisított légzsákok jelentek meg az alkatrészpiacon. Kíváncsiak voltak a szakemberek arra, hogy ezek mekkora biztonsági kockázatot jelentenek, az eredmények minden előzetes várakozást felülmúltak.

Nem az volt a meglepetés, hogy a hamis légzsákok veszélyesek, sokkal inkább az, hogy milyen szélsőséges viselkedésre képesek. Az NHTSA az eredetivel megegyezőknek tűnő Honda-légzsákokat tesztelt, az egyik modell ki sem nyílt rendesen, a másik pedig a tesztbábú arcába robbant.


A szervezet arra kér minden autóst, hogy ellenőriztesse légzsákjait, amennyiben azokat nem márkaszervizben javították egy ütközés után. Minden autó érintett lehet, amelyben az elmúlt három évben cseréltek légzsákot, sőt tudtukon kívül olyan üzletek is hamisítványokat árulhattak, amelyek jóhiszeműen online rendeltek alkatrészeket bizonyos forrásokból. Az ellenőrzést ugyan minden autósnak saját zsebből kell fizetnie, de ezen a felhívás szerint nem érdemes spórolni.