Matricák miatt buktathatják a taxisokat a műszaki vizsgán

Demonstráció, Forgalomlassító taxisdemonstráció Budapesten
Vágólapra másolva!
Egy 22 éves rendelet miatt szigorította a taxik műszaki vizsgáztatását a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Matricás ablakokkal nem érdemes próbálkozni.
Vágólapra másolva!

A Híradó információi szerint szigorított a műszaki vizsgáztatáson a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Nem engedi át azokat az autókat, jellemzően taxikat, amelyek ablakain reklámmatricák láthatók. Egy 22 évvel ezelőtti rendelet szerint ezek zavarhatják a kilátást.

A taxisok állítják, hogy a szabály elavult, a mostani fóliák ugyanis belülről teljesen átlátszóak. A vizsgáztatók ennek ellenére már több tucat autóról levetették azokat, az ártáblázaton kívül nem maradhattak matricák az autón.


A telefonszám is reklámmatrica, láttunk már ilyet kapargató taxist

A Taxis Szövetség elnöke szerint furcsa, hogy a Közlekedési Hatóságot az elmúlt 22 évben nem zavarták a matricák, most azonban minden előzetes értesítesítés nélkül elkezdték levetetni azokat. A Közlekedési Hatóság közleménye szerint a járművek üvegfelületein csak sötétítő fóliákat lehet elhelyezni, reklámfóliákat nem. Ezek miatt az ellenőrök akár rendkívüli műszaki vizsgára is berendelhetik az autókat. A szélvédő alján lévő, kis méretű regisztrációs matricák vagy parkolási engedélyek maradhatnak.