Átszervezések miatt sokat késik az új Ford Mondeo

ford mondeo
Vágólapra másolva!
Egymilliárd eurót meghaladó veszteségre számít az amerikai Ford Európában. Az eladások csökkenése miatt a gyártó átszervezi a gyártást, több üzemét is bezárja, így késik az új Mondeo premierje.
Vágólapra másolva!

A Ford a belgiumi Genkben lévő gyár mellett bezárja két kisebb üzemét Nagy-Britanniában, Southamptonban és Dagenhamban. A gyárbezárások révén csökkennek a felesleges kapacitások az európai telephelyeken, a tervek szerint 18 százalékkal, azaz 355 ezer járművel. Az így elérhető megtakarítás a Ford számításai szerint évi 450-500 millió dollárt tesz ki.

A genki gyárban csak 2014 végén húzzák le a rolót, az akció közvetlenül 4300 dolgozót, a beszállítóknál 5000 munkahelyet érint. Az átalakítás jegyében a Ford Mondeo, az S-Max és a Galaxy gyártását a spanyolországi Valencia tartományba, onnan a C-Max és a Grand C-Max összeszerelést a Saar-vidéken lévő Saarlouisba helyezik át.

Az átszervezések miatt a Ford ismét elhalasztotta az új Mondeo premierjének időpontját, a középkategóriás modell csak 2014 végén jelenik meg a kereskedésekben.