Kizuhanhatnak az utasok a 7-es BMW-ből

bmw 7
Vágólapra másolva!
Egyszerre két visszahívást is hirdetett a BMW a 7-es sorozat miatt. 7500 autó ajtaja váratlanul kinyílhat.
Vágólapra másolva!

Dupla visszahívást hirdetett a 7-es sorozatra a BMW, a felhívások az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet (NHTSA) honlapján jelentek meg. A tengerentúlon 45 500, illetve 7500 darab autó érintett az akciókban, előbbiek az automata sebességváltó, utóbbiak az ajtózárak lehetséges hibája miatt.

A 2004. augusztus 23. és 2008. július 24. között készült, 45 500 darab 7-esben nem várt hibát okozhat a motorindító gomb túl gyakori nyomkodása. Amennyiben rövid időn belül 2-3-szor is megnyomják a gombot, az automata váltó "Park" fokozat helyett üresbe (Neutral) ugorhat, azaz amennyiben nincs behúzva a kézifék, az autó elgurulhat. A BMW figyelmeztette vásárlóit, hogy jövő márciusig nem készül el a hibát javító szoftverrel, így addig oda kell figyelni erre.

A kisebb visszahívás 2005-2007-es modellévű 7-eseket érint, amelyeket "Comfort Access" és "Soft Close Automatic" opciókkal rendeltek. Szoftverhiba miatt úgy tűnhet, hogy az ajtók bezáródtak, de valójában váratlanul kinyílhatnak menet közben. Ez történhet út- vagy vezetési viszonyoktól függően, illetve az ajtónak való nekitámaszkodás hatására is. Ez a visszahívás novemberben kezdődik, a hibát díjmentesen javítják a márkaszervizekben.