Itt az új Maserati Quattroporte

maserati quattroporte
Vágólapra másolva!
A Maserati nyilvánosságra hozta az első hivatalos fotókat a Quattroporte új generációjáról. Az elődjénél hosszabb és könnyebb szedán a Detroiti Autószalonon mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

Csak januárban, a Detroiti Autószalonon mutatkozik be az új Maserati Quattroporte, de a gyártó már most nyilvánosságra hozta az első fotókat a luxusszedánról. A képek mellé csatolt sajtóanyagot gondosan úgy fogalmazták meg, hogy egyetlen műszaki részlet se derüljön ki az új generációról, a számháborút későbbre tervezi a Maserati.

Formailag nem történt forradalom, az új Quattroporte az előző generáció továbbgondolásának tűnik. Frissebb, modernebb az összkép, de akad néhány, első pillantásra furcsa részlet is. Ilyenek például a zavarba ejtően audis hátsó lámpák is. Jól látható, hogy az új Quattroporte hosszabb elődjénél, majd kiderül, hogy pontosan mennyivel.

A növekedés ellenére az autó valószínűleg könnyebb a búcsúzó generációnál, elkészítéséhez bőven használtak alumíniumot és egyéb tömegcsökkentő megoldásokat is bevetettek az olaszok. Az utastér minimalista, de kellően elegáns, a korábbinál nagyobbnak ígérkezik a lábtér.

Egyelőre csak annyit árult el a Maserati, hogy vadonatúj, új generációs hajtáslánc került az autóba, a Maserati és a Ferrari közös fejlesztéseként. Egy V8-as motor biztosan lesz, teljesítménye egyelőre nem publikus - bár ahogy a kommentek között is olvasható, az autó 530 HP feliratú rendszámtáblája árulkodó lehet. Pletykák szerint V6-os, hibrid és összkerékhajtású változatok is felbukkanhatnak.