Még keményebb lett a Mercedes-Benz SLS AMG

mercedes-benz sls amg black series
Vágólapra másolva!
Elkészült a Mercedes-Benz SLS AMG Black Series változata. 631 lóerős lett a 6,2 literes V8-as motor.
Vágólapra másolva!

Befejezte a munkát a Mercedes-Benz házi tuningcége az SLS AMG eddigi legsportosabb változatán. A sportkocsi is megkapta végre a Black Series jelölést, amely valóban csak a legkeményebb autóknak jár.

A Black Series az SLS AMG GT-nél 39 lóerővel erősebb, 631 lóerős motort kapott, a 6,2 literes V8-as legnagyobb nyomatéka viszont 6 Nm-rel 634-re esett. Százas tempóra 3,6 másodperc alatt gyorsul a sportkocsi, ez egytizedes javulást jelent az alapváltozathoz képest. A motort 7200 helyett 8000-es fordulatszámig lehet hajszolni, a kipufogó acél helyett titánból készül.

A Black Series 70 kilóval könnyebb az alapváltozatnál, a még alacsonyabb súlypont érdekében a hétfokozatú AMG Speedshift váltó egy centivel lejjebb került. A váltások rövidebb ideig tartanak, Manual és Sport Plus módban különösen agresszíven viselkedik az autó. A futóművet alaposan átdolgozták, az első nyomtáv 2, a hátsó 2,3 centiméterrel lett szélesebb, jóval nagyobb stabilitást biztosítva a tempós kanyarokban. A mechanikus differenciálművet a váltóval egybeépített elektromos AMG egységre cserélték. A SLS AMG Black Series Comand szórakoztatórendszer nélkül, a rádió helyére pattintott karbonlappal is rendelhető, ezzel további hat kilót lehet megspórolni.