Meg se kottyant a félmillió kilométeres kínzás a Suzuki Swiftnek

suzuki swift sport
Vágólapra másolva!
A Rent4Ring visszavonultatott flottájából egy Suzuki Swift Sportot. Az autó félmillió kilométert tett meg, egy részét a Nürburgringen, gyakorlatilag műszaki hiba nélkül.
Vágólapra másolva!

Nem könnyű a bérautók élete, senki nem kíméli őket. Pláne azokat, amelyek a Nürburgringen teljesítenek szolgálatot, a pályára senki nem azért megy fel, hogy sétakocsikázzon egyet. A Rent4Ring nemrég vonultatott vissza a flottájából egy Suzuki Swift Sportot, amely félmillió kilométeres futásteljesítménye során 2800 nagy tempójú "versenykört" is megtett a Ringen, 457 különböző sofőrrel.

Egyikük rekordot jelentő 8761-ig pörgette a fordulatszámmérőt. Pályafutása alatt 168 ezer sebességváltás történt az autóban, két kuplungot és 27 első fékbetétet fogyasztott el. Cserélni kellett a generátort és az akkut, Toyo gumiból 52-t, Goodyearből négyet evett meg a Nürburgring.

Az autót egyszer sem törték össze és mechanikai meghibásodása sem volt, fékpadon, hajtási veszteség nélkül még mindig 135 lóerős az 1,6-os motorja. Nem csoda, hogy az autóra a Rent4Ring egyik ügyfele csapott le, aki még sok-sok kört tervez vele megtenni a Zöld Pokolban.