A legjobb találmány, hogy laikusok is felismerjék a kopott gumit

discolor tyre
Vágólapra másolva!
A gumisoknál sokan panaszkodnak, hogy nem tudják, mikor kopott a gumi. Két kínai formatervező most előállt egy olyan elképzeléssel, amellyel még azok számára is jelezni lehet az abroncsok rossz állapotát, akik egyébként semmit nem értenek az autókhoz.
Vágólapra másolva!

Sokan elfeledkeznek róla, hogy a gumik az autó kopóalkatrészei közé tartoznak, időnként cserélni kell őket, hogy ne veszélyeztessék a közlekedésbiztonságot. Miután megtörténik a baj, sokan panaszkodnak a gumisoknál arra, hogy nem is tudtak a kopott abroncsokról. Ennek oka, hogy egyrészt nem mindenki rohangál profilmérővel a zsebében, másrészt sokan egyáltalán nem tudják, hogy mire kellene figyelniük.

Az ő életüket könnyítené meg két kínai formatervező, Gao Feng Lin és Zou Bu Ji találmánya, akik pofonegyszerű módszert találtak arra, hogy a laikusok számára is jelezzék az abroncs elhasználódását. A kínaiak ötletének lényege, hogy a profil (vagy kopóréteg) alá egy színezett réteget is felvisznek. Amennyiben a felső tapadóréteg annyira elfogy, hogy az abroncs további használata már biztonsági kockázatot jelent, láthatóvá válik az alá felvitt színes gumiréteg. Az elképzelés szerint az elszíneződött abroncs már tényleg mindenkinek jelzi, hogy ideje időpontot kérni a gumistól.

A Discolor Tyre névre keresztelt találmánnyal egy tervezői díjat már nyertek a kínaiak, de még nagy kérdés, hogy a gumigyártók is látnak-e fantáziát az ötletben.