Beszínezték az új Renault SUV tetejét

renault captur
Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta az új Clióval szoros rokonságban álló Captur hivatalos fotóit a Renault. Az SUV 4,12 méter hosszú, motorjai a Clióból érkeznek.
Vágólapra másolva!

Tanulmányként látványos volt a Renault új kompakt szabadidő-autója, a Captur, a szériaváltozat azonban az emelt hasmagasságtól, a színes tetőtől és néhány egyéb változtatástól eltekintve nem nagyon különbözik az új Cliótól. Pedig a Renault szerint a Capturnek semmi köze a kisautóhoz, teljesen önálló modellként pozícionálja majd a piacon a gyártó.

A Captur alapjait a Renault-Nissan ismerős B platformja adja, ugyanez a padlólemez található többek között a Clio és a Nissan Juke alatt is. 4120 milliméteres hosszával a Captur mindössze 15 milliméterrel rövidebb a Juke-nál, amelyhez a közös padlólemez ellenére nem sok köze van. Külön fejlesztették a két modellt és különböző gyárakban is készülnek.

A Renault a Juke sikereinek megismétlését várja a Capturtól, amely - például az Opel Adamhez hasonlóan - számtalan testreszabási lehetőséget kínál, valószínűleg tetőszínből sem a képeken látható az egyetlen választható opció. A motorok a Clióból érkeznek, a 90 lóerős, 900 köbcentis háromhengeres turbót is megkapja a Captur. Premier a Genfi Autószalonon.