Most a gázolaj drágulhat

Vágólapra másolva!
A dízelesek szerdától valószínűleg literenként 2-3 forinttal drágábban tankolhatnak, vetíti előre a Portfolio.hu
Vágólapra másolva!

A benzines autóval rendelkezők a hét elején megússzák az újabb áremelést - valószínűsíti a Portfolio.hu.

Bár a nyersolaj ára emelkedett pénteken, ez a benzin és a gázolaj nemzetközi jegyzésáraiban még alig tükröződött. A dollárban mért benzinárak lényegében nem változtak, a gázolajé minimálisan nőtt csak. Mivel a forint dollárhoz mért ára nem változott, hétfőn, amikor a Mol bejelenti a szerdától érvényes üzemanyagárakat, az várható, hogy a benzin ára szinten marad, a gázolajnál viszont 2-3 forintos drágulás néz ki - jósolja a lap.

Ha így lesz, a benzin és a dízel ára meg fog egyezni szerdától. Az utóbbi hetekben inkább a benzines autók tulajdonosai szívhatták a fogukat, a benzin ára jóval nagyobb mértékben emelkedett, mint a gázolajé. Legutóbb e hét szerdán drágult a benzin, literenként öt forinttal. Ez volt a harmadik egymást követő hét, amikor emelkedett a benzin ára.

Pár hete a Mol átállt arra, hogy hetente kétszer is változtathatja az üzemanyagok árát. Ezen a héten nem élt a lehetőséggel, szerdán módosított ugyan, de pénteken nem.

A benzin átlagára a kutaknál 430, a gázolajé 428 forint, de az egyes kutak árai között 25-30 forintos különbség is lehet.