Az Empamo alkotmányellenesnek tartja a fizetős parkolást

tilosban parkolás, parkolóőr, büntetés, kerékbilincs
Vágólapra másolva!
Az Emberibb Parkolásért Mozgalom (Empamo) az alapvető jogok biztosához fordult a budapesti parkolás miatt. A szervezet arra kérte Szabó Mátét, hogy az Alkotmánybírósághoz fordulva töröltesse el a rendszert szabályozó törvényt és rendeletet, valamint a kerékbilincselést.
Vágólapra másolva!

Az Empamo az Alkotmánybíróság 148/B/2005 számú megsemmisítő határozatára hivatkozik az ombudsmannak küldött levelében. A szervezet szerint a fizetős parkolást szabályozó 1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről, valamint a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet nem felel meg az Alkotmánybíróság határozatában kifogásoltaknak, ezért Szabó Máté segítségét kérte.

Az Empamo szerint a rendszer jelenlegi formájában betarthatatlan, a pótdíjazást tekinti elsődleges céljának, terrorizálja az autósokat, valamint a korrupciónak is melegágyat biztosít. A civil szervezet emellett kifogásolja azt is, hogy hiányzik az ellenőrzés és a panaszok megoldása. A teljes levél itt olvasható.