A McLaren hivatalosan is közzétette új utcai szuperautója, a P1 előzetes műszaki adatait. 916 lóerős a hibrid rendszer, egyenesben az F1-ből ismert DRS növeli a végsebességet.

Genfben minden kiderül a McLaren új szuperautójáról, a P1-ről, amely minden idők egyik legerősebb utcai sportkocsija lesz. A hivatalos adatok szerint a középre épített, 3,8 literes, duplaturbós V8-as 737 lóerős lesz (7500-as fordulatszámnál), 720 Nm-es csúcsnyomatékát 4000-es fordulatszámnál adja le. Az autó elektromotorja további 179 lóerővel és azonnal rendelkezésre álló 260 Nm-es nyomatékkal segít be a hajtásba.

Az elektromotort a kormányra szerelt kapcsolóval lehet aktiválni, bekapcsolása után az autó gázreakciói normál feltöltéses motorokat idézővé válnak a McLaren szerint. Szintén a kormányon kapott helyet az F1-ből ismert DRS kapcsolója, amellyel a hátsó szárnyat lehet a leszorítóerőt 23 százalékkal csökkentő állásba billenteni. A rendszert a gomb újabb megnyomásával, vagy a fékre lépve lehet kikapcsolni.

Az elektromotort tápláló akkumulátort a váz alatt rejtették el, újratöltése két órát vesz igénybe. Tömege négy kiló híján egy mázsa, tisztán elektromos üzemmódban 10 kilométeres hatótávolságot biztosít.